divendres, de maig 01, 2009

Bolívia - La Paz i el llac Titicaca

Passa sovint... que et parlen malament d'un lloc i et sorprèn i t'acaba atrapant. Primer els de Santa Cruz, ciutat geogràfica i políticament rival, que et deien que la gent era més seca, el clima molt fred i plujós... després la guia, que tampoc parlava molt bé. I m'ha encantat, és una ciutat que no et deixa indiferent, anclada en una olla formada per muntanyes, quan entres per El Alto, et quedes bocabadat... els carrers son pujades i baixades, però tampoc es per treure la llengua fora. Si que t'ho has de prendre amb calma, son 3.650 m., igual que la ciutat de Lhasa, Tibet. I he tingut els mateixos simptomes, llavis pelats i em costava dormir... adéu a les abarques i als pantalons curts! Però durant el dia ara fa sol i fins i tot t'has de posar protector solar, ja que el sol esta molt més aprop. A l'hivern deu ser una mica rotllo, ja que amb la pluja els carrers semblen corrents d'aigua. Aquests dies estaven plens de gent, un bullici constant, a totes hores, es una ciutat amb molta vida, més moderna del que em pensava i mantenint l'aspecte local en tots els seus racons, increiblement autèntica.

Els hi deia a uns estrangers amb els que vam veure el Barça-Chelsea, que m'hi quedava a viure unes mesos. Es molt més barata que Santa Cruz, moltes més opcions i la gent super simpàtica, com es nota que es tenen mania l'occident i l'orient, els que estan a favor i en contra de l'Evo Morales. Em vaig perdre algunes manifestacions que hi van haver, pel que diu la gent la situació està delicada...

I després cap a Perú, un altre país... però abans una paradeta a Copacabana i un trajecte en bus a la vora del llac Titicaca (3.800 m.) i on es poden visitar illes super tranquiletes. Jo faré nit a Puno, també a la vora del llac però a la banda peruana. L'endemà cap a Cusco!

Paissatge cap a La Paz

Milers de Micros a El Alto, arribant a la ciutat

A occident, pro Evo!

Plaça San Francisco

I la seva esglèsia

Detall de San Francisco

Teatre al carrer

Van riure més quan em van fer sortir!

Pujades i baixades

Carrer Comercio

La Paz al vespre

Carrer Linares

El carrer dels motxileros i els souvenirs

Ciutat amb molta vida

Plaça de San Pedro

La del Estudiante

Plaça Don Pedro Murillo

Netejadors de sabates

Des del mirador Killi Killi

Amb el Monte Illimani (6.465 m.)

L'estadi més alt del món,
recentment 6-1 a l'Argentina!

L'altre costat

Les casetes d'aprop

Un músic gravant un video clip

Foto artística

Una escola també a les altures

De vegades un caos!

Estatuetes

Una parella descansant, jeje...

La Catedral a la Plaça Murillo

Plena de palomes

Llac Titicaca

El més alt del món ( 3.800 m.)

Amb les muntanyes al fons

Catedral de Copacabana


Notes

Dijous, 30 d'abril de 2009
Bus de La Paz a Puno

Mai agafo un autobus turístic d'aquests, pero la frontera amb Perú diuen que es complicada, per la policia corrupta... i també es més barat. Tot i això ja me'n arrepenteixo, el bus està ple d'israelites i de més estrangers, no parlen espanyol i es queixen sovint, alguns s'adormen i ens toca esperar... un rotllo! Amb lo xulo que es mesclar-se amb la gent local i simplement sentir-se com un viatger i no un turista. Definitivament m'estic a propant a un dels llocs més turístics i visitats del món, si es que no es el primer... la ciutat perduda del Machu Picchu.

Just a la frontera

2 comentaris:

remei ha dit...

La foto dels dos descansant es bonissima!!!
M'ha fet riure....

Anònim ha dit...

Hola Jordi!!

aqui estem la Maica i jo, la seva filla Mariel veient la teva anada al Matxu Pichu. Espectacular!! Una curiositat: vas menjar fulles de coca per fer la pujada seguint els rituals indígenes? I ara cap on vas? Una abraçada, Mariel i Maica.