dimecres, de maig 06, 2009

Perú - Cusco

Després d'acabar de vorejar el llac Titicaca per la part de Perú, fent nit a Puno, vaig arribar a Cusco. Una de les ciutats més turístiques del món. Dono fe que es veritat, i això que estem a temporada baixa. Però també s'ha de dir que es una ciutat preciosa i amb un munt de possibilitats al voltant, a part del Machu Picchu. D'acord amb el meu pressupost i els meus plans, simplement decideixo passar uns dies de relax i informar-me de les opcions per veure la ciutat perduda dels Inques. Al final més dies del compte, i tot per culpa del Barça! Però no podia perdre'm el 2 a 6 al Madrid ni la Champions, el gol d'Iniesta haurà estat un dels moments més feliços de la meva volta al món!

Però s'ha de dir que ja es una ciutat per estar-hi un temps, amb amics segur que t'ho passes genial, sortint de festa i fent excursions pel voltant. També passejant tota la ciutat, que té uns racons molt bonics i una plaça meravellosa. Es respira una atmòsfera genial, i tots aquests turistes mesclats entre la gent local donen un toc simpàtic. Al voltant de la plaça cada establiment és una agència de viatges, restaurant, hotel, botiga de souvenirs... i plena de gent volent-te vendre algo, que al final n'acabes fins al gorro, es clar! Però solament uns carrers més enllà, et trobes la ciutat real, també plena de bonics carrers, mercats locals i restaurants econòmics. Si vas més enllà llavors et trobes l'altra cara, pobresa i més pobresa... però tot en un ambient molt local i atractiu. Tota ella envoltada de maques muntanyes i un clima, tot i que fred per la nit, molt agradable.

Creuant la frontera

Llac Titicaca a Perú

Carrers de Puno

Ens ataca un nou virus!!!

Estem a Espanya??

Paissatge cap a Cusco

Ben xulo!

Ple de muntanyes i poblets locals

Plaça de Armas de Cusco

Amb la la Catedral

I l'eglèsia Compañía de Jesús

Edificis a l'estil colonial

Santo Domingo (Qoricancha)

Envoltada de muntanyes

Carrers empedrats

Una dona amb una llama

Més de la plaça

I les seves iglèsies

Les palomes ben tranquiles

Encantadora

Al vespre una mica de fred...

El meu carrer, Gringo valley

Creus a la Catedral

Un dels carrers especials

Amb una pedra turística de 12 cantonades

Museu Inka

Una altra llama

A cada cantonada souvenirs!

Més carrers de la ciutat

Pujades i baixades

Disfrutant del Madrid - Barça

2 a 6 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

La cerimònia de les creus

La gent, molt religiosa

Balls tradicionals

També pels carrers

Diumenge militar

Molt animada la plaça

Murals pel carrer

El mercat

Sucs boníssims també...

M'encanten aquests bombons!

Allunyant-se del centre

Chelsea-Barça, amb un peruà que
portava la camiseta de l'Hugo Sotil!


Notes

Dilluns, 4 de maig de 2009

Perdó per fer un comentari xenòfob, però en un lloc tant turístic com Cusco, pots arribar a tenir molta mania dels israelites! Et pots trobar gent interessant, però en general no son de la meva devoció. Sempre van en grup, bastant tancats, especials, es queixen sovint, sol parlant en hebreu i en molts llocs sempre hi han els seus restaurants o agències de viatge particulars. De vegades s'adrecen a tu parlant en hebreu, com si solament ells formèssin part d'aquest planeta, als cafès d'internet parlen a crits, per tot arreu. Son els típics que mai s'integren i després està la història i els seus conflictes, no se... la veritat es que passar uns dies a Cusco no sols t'agafa mania dels israelites sinó de tots els turistes! I encara es més exasperant quan saps que tu n'ets un d'ells...

Ple de restaurants israelites

1 comentari:

Eli y Darry ha dit...

Jajaja tens tota la raó del món! No sé perque viatgen perqué no s'integren mai!
Salutacions company!