dijous, d’octubre 04, 2007

Xina - Datong

Quina casualitat! Comensso el meu viatge per aquest inmens i curios pais i son festes nacionals... no hi han bitllets de tren i agafo un autobus cap a Datong. 6 hores i em planto en aquest poble de mala mort, que per cert te 2.6 milions d'hab., je, je... per veure un monestir penjant d'unes muntanyes. No estava en els meus plans, pero em va agradar una foto que vaig veure al metro de Beijing i aqui estic.

Em vaig aixecar d'hora per trobar lloc al bus que ens porta al monestir, em diuen que hi pugi pero despres em fan baixar pq no tinc bitllet. Amb uns nois de Shangai que es troben igual, agafem un minibus cap al monestir, parlem de la rivalitat amb Beijing i em convencen per anar a veure el Heng Shan, una de les 5 muntanyes sagrades de Xina. Altre cop fan pagar per tot, el taxi que et dur a l'entrada, l'entrada de la muntanya i l'entrada al cim de la muntanya... pero es fa una excurcio agradable, curiosa pels acompanyants i satisfactoria per les cames. A la tornada passejo per Datong i al dia seguent vaig a veure les coves de Yungang, patrimoni mundial per la UNESCO, estaven be.

A les 18h agafo el tren cap a Xi'an, m'han dit que sent festes, en ves de guerrers de Terracota el que veure son xinos i mes xinos!!!

L'estacio de bus, a petar de xinos!

Carrers de Datong

L'estacio de trens (foto des del meu Hotel)

El monestir penjant

Abans de pujar...

Ja dins el monestir

Des de dalt (feia impressio)

Els xinesos discutin com hi anavem

Des de l'atre costat, cami de la muntanya sagrada

Foto de grup

Amb barquito fins l'altre costat

Feien riure tots plegats

Cami de la muntanya

El Heng Shan

L'entrada

A les seves faldes estava ple de temples

L'ultima pujada

Un temple de Datong

Les coves de Yungang

N'hi havien un total de 20

Molt ben organitzat tot

A dins de les coves hi havien monuments i budes

Tambe per fora...

Aquest era enorme!

No m'hi cabia a la foto

Mes coves...

Aqui no es veu pero hi havia molta gent!

Pero va estar xulo, em va agradar


Notes

Dilluns, 1 d'octubre de 2007
Feitian Binguan Hotel

Ha comenssat el meu viatge per Xina. Quin contrast amb Beijing! Tot solet m'he comprat un bitllet d'autobus a Datong i la gent hem pregunta perque Datong? No es un dels lloc mes turistics, pero hi ha un temple penjant de les muntanyes molt xulo. Encara no he vist cap europeu! He recordat la sensacio d'Africa, tothom mirant-te com un extraterrestre... estic en una habitacio de 4 amb una japonesa super rara, ja he desistit d'establir-hi conversa. He descobert un restaurant on fan uns sticks de carn molt bons, ara hi anire a sopar. I dema m'aixecare d'hora a veure si aconsegueixo arribar al temple.


Dimecres, 3 d'octubre de 2007
Hall de l'estacio de trens de Datong

Falta 1 hora per pujar al tren que em dura a Xi'an. Hi poden haver unes 500 persones aqui, i puc assegurar que 499 son xinos i xines, la majoria dels quals m'estan mirant com si fos una cosa rara. Particularment a les cames, no se si miren el tatuatge o els pels de la cama! Tot i aixo, semblen inofensius, si els hi tornes la mirada amb un somriure o els hi treus la llengua als mes menuts, aquests s'amaguen timidament. Benvingut a Xina!

Com es posen per ser els primers!

2 comentaris:

Cherie ha dit...

I think you must know the "golden week" of the National Day of China, that's why there are so many people in the railway station.
And, there is another reason, Xi'an is a famous resort.

Anònim ha dit...

Caminante, son tus huellas el camino y nada más; caminante, no hay camino, se hace camino al andar