diumenge, de novembre 23, 2008

Cuba - Cienfuegos i Trinidad

Les europees van tirar cap a Trinidad, jo vaig anar a Matanzas, algú em va dir que era xulo. I pots comptar... tot i que uns joves em van convidar a uns spaguettis a casa seva i molt guai. Primer que bons! Al restaurants (barats) no valen res i em deien que aixo es pq el cuiner posa menys i així s'ho guarda per casa, pq et donis compte com funciona aquest país... abans de Trinidad parada turística a Baradero (el bus turístic feia una parada d'una hora per recollir gent). Aprofito per veure la platja tan famosa i no em va agradar gens, tot i que pot ser més enllà hi han zones més verges i maques?

Cienfuegos també em va decebre una mica, algú em va dir que molt millor que Trinidad. Si que es poden fer més coses, ciutat més gran, marxa per la nit, etc... però per mi poc encant. Trinidad en canvi molt maco, un poblet petit d'aquests que cada racó és una foto, molt tranquilet i ben xulo, sol passejar pels seus carrers empedrats era un plaer. Bastant turístic però, juntament amb Viñales on més n'hi he trobat. Tot i així t'hi trobes ben a gust i no m'extranya que sigui una de les principals atraccions de Cuba.

Una plaça amb el Che a Matanzas

Carrers de la ciutat

Un mural en un col·legi

Una ermita a dalt de tot

Ballant salsa després dels spaguettis

Parada a Baradero

Cienfuegos

El port de la ciutat

Carrers peatonals

Una boda a la plaça major

Carrers ben autèntics

Vora el mar

Jugant a basket

Carres de Trinidad

Molt pintoresc

Cases tradicionals

La Catedral

Més carrers

Pujada a l'ermita

Vista des de dalt

Relaxant passar-hi una estona...

Camagüey

La plaça central

Més carrers de Camagüey

Notes

Dissabte, 22 de novembre de 2008
Casa particular de la Tere

En quan a veure Cuba m'està decebent una mica, o almenys no em meravella com em pensava, cal dir però que Vinyales i Trinidad son llocs preciosos. La resta de moment psa... també algunes vistes des del bus, les zones rurals semblen una passada si es pugues viatjar en cotxe particular. Una altra cosa que no m'agrada , un pel car i sol pots agafar el bus per turistes. Impossible viatjar amb els cubans! Quan ho fas (esta prohibit) sovint s'aprofiten per cobrar-te més. I la veritat es que cansa molt barallar-se sempre per preus i que continuament et veguin com a divisa. Pero bueno... poc a poc va calant el país i lo millor son les converses amb la gent, a les cases particulars, o si et conviden a uns spaguettis a la cubana. Hi ha de tot, el que sol pensa en marxar i el que no es vol moure de Cuba, el que et pregunta com casar-se amb una dona europea o el que el mes que ve marxa a Miami pq li ha tocat el bombo (sorteig per sortir de Cuba). El que critica la vida cubana i el que la defensa amb matissos... totes super interesssants.

Prop de casa la Tere