dijous, d’octubre 25, 2007

Xina - Zai Jian

41 dies a Xina es mereixen fer una breu reflexio d'aquest inmens pais. Partia amb moltes ganes i sabent que no em deixaria indiferent. I ha estat un plaer descobrir-lo poc a poc... necessites tot un any per veure tots es racons, molt mes temps per empapar-te del seu tarantna i filosofia de vida, i no em faria res passar-lo. De fet ho he pensat, quan acabi aquest viatge me'n torno a la Xina i em busco una novia! Son una monada i m'encantaria tenir una xineta petita amb dues cuetes... el problema es que si la faig jo no em sortira tan mona. N'haure d'adoptar una doncs...

El pais esta super organitzat, no m'extranya veient com treballen! Et pots moure per tot arreu molt facil, els trens comodissims i a molt bon preu, res a comparar amb Espanya i menys Catalunya! Pots viure en poblets paradisiacs o ciutats super modernes, tocant l'orient i l'occident. Impossible passar gana, milers i milers de restaurants i classes de menjar diferents. Viatjar super segur, com fer-hi vida a pobles o ciutats, la gent es super agradable, quasi no els veus discutir ni enfadar-se, et veuen i s'animen a parlar amb tu i coneixer, t'ajuden, s'ofereixen... i son super romantics! L'amor es palpa en les converses de la gent, totes les canssons que he escoltat al tren o a la tele son balades romantiques, son carinyosos i com deia molt treballadors, les botigues sembla que no tanquin i el capitalisme sembla que l'hagin inventat ells!

Potser els hi falta una mica saber disfrutar de la vida i si he de parlar de quelcom negatiu , ho faria de l'explotacio turistica dels seus tresors. A la Xina es paga per tot, per entrar en un parc, per pujar en una muntanya, per fer de voluntari... tb podria parlar del que estan fent amb el Tibet, despres de prendre'ls-hi la llibertat ara els "invaeissen" sense mesura. Pero ja seria parlar d'historia i politica... la seva forma de ser, de moure's i de rebre't, de somriure i d'enamorar-se, de gaudir del menjar, de la seva cultura i tresors amagats... em quedo amb tot aixo, i m'agrada molt.

Xie Xie ZhongGuo , Wo Men Hui Tou Zai Jian!!


Zai Jian Xina

1 comentari:

Anònim ha dit...

Guapíssim!!!!!!!!!! Veig que el teu viatge arreu del món t'està provant, estàs coneixent un munt de llocs preciosos, el Cristobal i jo ens hem enamorat de les fotos de la Xina, quina passada? Per cert, què tal amb la Yulan? Molt mona la noia, no?
Bé guapo, disfruta moltíssim de tot el que et queda i continua explicant-nos les teves batalletes en el teu blog, és genial poder saber on pares i veure tots el llocs que visites.
Cuida't molt, petonets
Ely Pou