dimecres, de juliol 01, 2009

Argentina - Puerto Madryn i el Perito Moreno

Després d'uns dies a Buenos Aires, començo el meu viatge cap al sud. Dues parades, a península de Valdés, i el Perito Moreno a El Calafate. Paro una nit a Bahía Blanca, a casa d'unes noies que estan a punt d'anar a Europa i em tracten com un rei. També em retrobo amb una amiga que vaig conèixer a Guanajuato, Mèxic! A la península de Valdés fa poc que han començat a arribar les balenes, època d'aparellament de la balena franca austral. Els tours a la península i els avistaments son una mica cars (40-60€), i a part es algo ben turístic, et puges al vaixell per jugar amb les balenes que s'apropen per curiositat. Deu ser impactant tenir-la tant d'aprop però... jo estava ressignat a fer el tour, però amb una mica de sort les balenes estan per tota la platja de Madryn, una tarde fins i tot s'apropaven al moll i les vaig veure ben a prop. Veient tot el procés d'aparellament, com la femella es recrea a l'aigua per atraure als mascles, com s'apropen i l'intenten fecundar. El més espectacular es com els mascles la volen impressionar, saltant ben alt fora l'aigua, però això sol ho he vist de ben lluny... després consegueixo que una amiga, la Silvana, em porti a la platja el Doradillo, al començament de la península, on s'acostumen a veure molt bé les balenes. Mala sort pq feia bastant vent i n'hi havien poques, però disfrutem del paissatge ben bonic i descarto l'opció del tour, un plaer passar uns dies per Puerto Madryn, un poble/ciutat d'aquests com abandonats, ambient pescador i amb el sol, uns colors preciosos. Veure les balenes cada dia a la vora del mar, senzillament encantador...

Amb l'Alejandra i l'Agostina

Concert d'un cantant patagònic

Amb la Lu, que vaig conèixer a Guanajuato

Platja de Puerto Madryn, a primera hora del matí

El moll

Passeig per la platja

Uns treballadors en camí

La part de la costa

L'Ecocentre

Pel moll

Les primeres balenes, de lluny

Ja més aprop

Jugant amb les aletes

Apropant-se al moll

Sortint a saludar

Comença el ball

Ben a prop

Pot ser no hauriem de mirar?

Ben juntetes

Ja buscant intimitat

Un llop marí

Una altra jugant al costat

Vora el vaixell

Ben gran

Adéeeeuuu

Si, si... adéu!

Que mones!

Carrers de Puerto Madryn

Foto dedicada a la Mare

Més passeig per la platja

Saltant de ben lluny

Un altre dia al moll

L'espectacle de nou

Eren unes quantes, tot i que més lluny

Xulíssim...

També des del moll

El Doradillo

Paissatge bonic

I les balenes fent acte de presència

Paissatge solitari...

La Silvana

I les balenes

Era com sentar-se al sofà i disfrutar

Em va encantar Madryn


Després cap a El Calafate, per veure el majestuós Perito Moreno. I es que es ben enorme... menys car del que m'esperava i em vaig embarcar a anar-hi. Dos nits a casa la Analia, una dona molt agradable que amb la seva filla de 9 anys em van fer sentir com a casa també. Un plaer l'escalfor de la seva caseta super maca, apartada del poble i on es respirava aire pur i lluny dels turistes. Al bus que ens duia al Perito, de 15 persones erem 8 catalans! Com es nota que ja estem a juliol... i el Perito doncs guai, enorme, i era un plaer passejar per les diferents passarel·les i veure'l des de diferents angles. De tant en tant queien uns bons blocs de gel i el soroll era espectacular. Va fer molt bon dia i com sempre doncs vaig fer mil fotos iguals! Era turístic però en part poca gent, ja que no es temporada i fa fred. S'havia de veure, xulo.

Ruta 3

Primeres nevades

Casa l'Analia

Cavalls al voltant

Vista des de casa

El Calafate

El llac ben gelat

En forma de pista de patinatge

L'atracció de la gent

A casa l'Analia i la Valentina

El seu gosset a fora

I una tarta d'espinacs

Esperant el bus ben matí

Camí del Perito

Muntanyes ben nevades

Turistes

El primer mirador

Ja apropant-me

Ben blau i enorme

Majestuós

Tot no m'hi cap a la càmera

Foto oficial

Trencant-se alguns blocs de gel

Els que feien el tour en vaixell

Una altra foto amb el Jordi

Des d'un altre angle

Més fotos

Ja sortint el sol

Deu ser ben xulo fer un trekking per sobre

Ben gran

Enlluernava

Fent-me fotos


Notes

Divendres, 26 de juny de 2009
Platja de Puerto Madryn

No acostumo a buscar llocs amb animals, sempre venen acompanyats de tours super turístics i normalment sempre depens de l'època en que es poden fer els avistaments dels animals, etc. Però mira, aquest cop tothom em deia, es temporada d'aparellament de les balenes, t'encantarà... vaig dir bueno, una balena es una balena. I la veritat es que es molt maco, impressiona veure-les tant a prop, o pensar que son part del poble. No es un animal de 4 potes, ni quelcom que faci dues vegades la teva alçada... es una balena, enorme. I veure com es mou, com actua, etc., em va agradar, com no. I sobretot això, passejar pel port i veure-les de lluny, com salten i s'apropen per saludar-te, veure com formen part de la població ja acostumada a la seva visita. Realment es molt especial...

Companyia a la platja


Diumenge, 28 de juny de 2009
Estació d'autobusos de Rio Gallegos

Em toca esperar 4 hores al bus que em durà a El Calafate, surt a les 12h i son les 9h del matí, encara no ha sortit el sol. Tinc curiositat per saber quan es fa de dia al final de l'hemisferi sud, es veu que aquí al sud podrem dormir fins a les 10h del matí, jeje... el que fa es un fred que pela! Bueno, pq encara no hi ha sol i s'acompanya amb un plugim que refresca l'aire. Veient les temperatures he decidit no comprar-me més roba d'abric, continuo orgullós de la roba que vaig portar de Lleida i crec que serà suficient, a pesar de que els pantalons se'm foraden cada 2 per 3 i els he cosit de nou a Puerto Madryn. Però fa pensar també com pots ser d'autosuficient amb 4 samarretes i 4 calçotets, està clar que tenim molt més del que necessitem... també fa pensar que a Catalunya deuen estar a 30ºC i comença l'estiu? Queda poc per arribar a Ushuaia.

Pegafácil , la solució pels meus pantalons

2 comentaris:

remei ha dit...

Ja ho sé...ja ho sé....Tots els dies escolto Txoria Txori
Però a la Costa Brava , els vaixells s'ho passen d'allò més bé. Fins i tot els romans van entrar per Empuries i s'hi van quedar.
Vols fer el favor de comprar te uns pantalons nous i unes botes pel fred?

Anònim ha dit...

kar sem iskal, hvala