dissabte, d’abril 04, 2009

Brasil - Lençóis i Jericoacoara

El Parc Natural Lençóis Maranhenses i la platja de Jericoacoara, zona de dunes, llacs i de mar. Molt complicat arribar-hi, ja que s'hi va amb cotxes 4x4, bastant lent però amb un paissatge preciós. De Sao Luis un bus cap a Barreirinhas, on allà has de fer un tour de tarda o de matí per veure el parc natural, molt xulo per cert. Al ser temporada baixa es fàcil sentir-se sol entre les dunes i banyar-te a una de les seves lagoas, aigua verda, calenteta, un plaer... és immens i sol vaig veure una petita part, però està ple de petits llacs mesclats entre les dunes de sorra blanca, que amb el vent en van formant de noves i amb la pluja s'originen també nous bancs d'aigua dolça. Miris on miris hi ha sorra i aigua, molt xulo.

Barreirinhas

Camí de Lençóis

Les primeres dunes

Ja en el parc natural

La primera lagoa

Immens

El Jordi de taronja

Noves lagoas

I encara més

D'aigua verda, ben maca

Per fer-hi mil fotos de nou...

Una mica de vent...

Un banyet d'allò més relaxant

La duna era com el "trampolin"

Ben verda i transparent

Paissatge xulo als 4 costats

Molt xulo


L'endemà cap a Paulino Neves, ja amb els Toyota 4x4 que creuen la costa tortuosa i plena de bancals d'aigua. D'allí n'has d'agafar un altre cap a Tutóia, entre els dos varen ser unes 4h. A Tutóia un bus per carretera fins a Parnaíba i vaig continuar fins a Camocin, per estar més a prop l'endemà de Jericoacoara. Per tal d'estalviar-me uns quans Reais vaig anar amb la buseta local fins a Jijoca, en ves dels 4x4 turístics més ràpids que van directe, però va ser llarg ja que deixava a la gent local en zones ben desèrtiques i vaig arribar a les tantes! Després un altre Toyota ràpid cap a Jericoacoara, un lloc hippie amb mil hotels i pousadas, però que té una platja maquíssima. Super tranquila, on sembla que el temps transcorri ben lent... i on es fàcil passar-hi uns quans dies. També típic lloc per tenir una namorada, i com que es temporada baixa, està fins i tot massa tranquil, jo com era d'esperar m'avorria i vaig passar-hi sol 3 nits. Té caminates molt maques i caluroses, fan viatges amb Buggy, a cavall, ideal aprendre Capoeira, prendre's un suco amb la posta de sol... diuen que la més maca del món! Però es a l'estiu, ara el cel està ple de núvols i es ben difícil veure el sol quan s'amaga. Pocs dies però molt maco, relaxant tot i la calor i continuo amb la meva ruta, que Brasil es molt gran i em queden molts Km encara.

Parant per inspeccionar la fondària

Els Toyota 4x4

Endinsant-se en bancals d'aigua

Entre dunes i aigua

Un paissatge preciós

Arribant a Tutóia

Ja per carretera d'asfalt

Paissatge diferent

Arribant a Jericoacoara

I la seva platja

També per fer-hi mil fotos

La zona de bars

El temps passava ben lent

La gan duna

Fent Capoeira

També classes

Marea baixa

Pujant la duna

Amb el cel, espectacular

Foto artística?

Una altra?

L'altre costat

Passeig a cavall

Cercant la posta de sol

Tot i que amb colors xulos

Capoeira al vespre

Activitat de bon matí

Prenent el sol...

Caminata a la Pedra forada

A l'estiu es pot veure el sol pel forat

L'horitzó pel forat

Foto oficial

I el forat amb companyia

Altre cop cap a la duna

Més fotos

La gent esperant el sol que no arriba mai...

Una altra foto artística?

Un altre color...

Vespre a Jerico

2 comentaris:

Anònim ha dit...

the lake (or part of the sea, or whatever there, im note sure) with the sand dune looks so dreamy. Havent seen things like that in my life (even picture...). Must be real nice observing that!

ky - from couchsurfing

remei ha dit...

Es com si m'hagues llegit el pensament, la ky, ... Com he gaudit amb aquestes fotos!!!
remei