dijous, de juliol 17, 2008

Xina - Shanghai

Segones vegades mai son el mateix... pero a pesar de ser una ciutat enorme, plena de gratacels i modernitat, Shanghai m'ha agradat bastant. Evidentment el munt de xinesos que hi viuen no els pots fer desapareixer, estan per tot arreu i impregnen de cap a ball la ciutat mes occidental de Xina. No he visitat mai ciutats grans com Nova York... amb lo qual i els grans edificis com la Jinmao Tower o la Oriental Pearl Tower, doncs m'han impactat des de baix. El Skyline de la ciutat es impressionant, i es un plaer passejar per Le Bund i contemplar els diferents colors dels edificis mentre va marxant la llum del sol.

Alguns racons antics tambe hi pots trobar... com els Jardins de Yuyuan, o Qibao, forssa turistics pero! I si el que vols es sortir de festa i sopar als llocs mes glamurosos, Shanghai es la teva ciutat. Molt car... en canvi si fas una vida tranquileta i t'agrada el mejar xines, per no res tambe sopes i mai et pots acabar el plat! M'encanta el mejar pel carrer a Xina, barat i bonissim!!!! Vaig fer Tai Chi als seus parcs, pujar al pis 87 de la Torre Jinmao, on no calia pagar! Un dia vaig fer de voluntari amb una ONG (Hands on Shanghai) que em va dir la Lili, molt maco... recorrer quasi tots els seus carrers i provar tot el menjar del meu barri! El que no sabia era la calor que feia... pitjor que Lleida a l'agost!!! Una passada, sorties i ja suaves, fins i tot a les 9h del mati!! Dues setmanes ben caluroses, ara cami de Shenzhen de nou, intentare visitar alguns llocs mes tradicionals.

No se perque vaig venir a Shanghai, pero ho he fet i n'estic ben orgullos. Marxo amb les mans buides o pot ser no... ha estat bonic coneixer aquesta ciutat.

Cap a Shanghai!

Uns nois de Hong Kong que em van ajudar amb el Metro

Jo amb el Skyline de la ciutat

Ple de gent per Le Bund

Oriental Pearl Tower

Altres gratacels

Carrers de Shanghai

Menjar pel carrer

El meu Hostel (Ucool)

Shanghai futurista

Per la nit...

Xinitos a Le Bund

Creuant el riu amb Ferry

L'edifici ara mes alt de la ciutat

Jo amb un xinito pels carrers

Un dia de marxa!

Taikang Lu

Nanjing Lu

Century Park

Una de les aglomeracions xineses

Roba estesa

Vista des del pis 87

Mes gratacels

Tarda a la vora del riu

Nens i nenes jugant a la plassa

Correns a la posta del sol

Mes edificis...

Le Bund des de l'altre costat

Les dues torres mes altes

Entre petits edificis

Jo en un dels terrats amb vista

Vora els jardins de Yuyuan

Passejant per alli

Fent Tai Chi amb la Sharon

Ella practicava Kung Fu pero...

Era tot un circ el parc de bon mati!

Tot tipus d'arts marcials

Aquest home ho feia super be!

65 anys tenia la dona...

La Sharon era tot flexibilitat...

Un america que venia cada mati a fer Kung Fu

I la gent gran la majoria Tai Chi

Altres racons del parc

El Hostel un dia per la nit

Que facil es trobar menjar pel carrer

Un altre dia per Le Bund

Qibao

Water Town

Carrers petits entre els grans

Un dia al Shanghai Children's Medical Center

Fent animalets amb plastilina, molt maco!


Notes

Dijous, 3 de juliol de 2008
Tren cap a Shanghai

Quin bon record tornar als trens de Xina, la tranquilitat, el paissatge per la finestra, els noodles, la curiositat dels passatgers per la meva pesencia... segones vegades mai son el mateix, pero tinc la sensacio que disfrutare de nou a Xina. De moment he retrobat la il.lusio de canviar de pais, pot ser pq no es pas nou aquest, je, je... no recordava lo dificil que era fer-se entendre, els taxistes escupint per la finestra, l'aglomeracio de gent a les cues, els preus cada cop mes cars! Pero Xina sempre t'aporta la sensacio de que estas viatjant, tot un altre mon, i tinc ganes de mes.

El meu compartiment


Dilluns, 14 de juliol de 2008
Hostel de Shanghai

Where are you from? I'm from Barcelona... es el que acostumo a dir quan em pregunten. Ja sigui per catalanisme o per estima cap a la meva ciutat. Tot i sentir-me de Lleida, hi vaig neixer i viure els meus darrers anys, i evidentment n'estic enamorat. La trobo molt a faltar... pero es encara mes sorprenent quan veus el que opina la gent de la teva ciutat. No m'he trobat ningu que no em parles meravelles de la ciutat comptal, els hi encanta! Ahir una sueca em va dir que soc de la ciutat mes maca d'Europa! Em vaig sentir molt orgullos... i es quelcom que m'ha fet pensar sovint, que pot ser hauriem de tractar mes be als turistes. Jo soc dels primers que no m'agrada veure'ls per Catalunya, je, je... pero veient com tracten als turistes a Tailandia o sabent com els hi agrada la nostra capital, segur que canviare de parer. T'estimo Barcelona!



3 comentaris:

David ha dit...

Molt xulo el parraf d'amor a Barna! I que ho digui un tio com tu, mes de mon impossible, encara li dona mes valor... Jo sovint haig de parlar amb americans per feina i quan pregunten d'on soc, sempre contesto com tu, de Barcelona. Tothom la coneix (si no potser diria Lleida) i tothom ens enveja, de poder viure tant a prop d'una de les ciutats mes guapes del planeta... Molt xules les fotos de Shangai (m'han fet venir ganes bojes de tornar-hi)!! Estic tota la setmana de vacances a la platja. Quan torni t escriure un mail. Cuida't!!!!

Anònim ha dit...

He vist el blog en un cibercafe de Les Angles!
M'agradat Shangai i que pensis que vius a un dels millors llocs del mon Quan tornes?
Petonets
Remei

Anònim ha dit...

M'han agradat molt les fotos. ¡Quina enveja fer Tai Chi als Parcs! segur que només mirant ja s'apren un munt.
Abraçades. Maica.