dissabte, de maig 17, 2008

Vietnam - De Ha Noi a Saigon

Passant per Hue, Hoi An, Nha Trang i Dalat. La ruta classica i avorridament turistica. Vaig agafar un Open Bus d'aquests, on pots parar a totes les ciutats i continuar la marxa. Alguns de 7 hores i de dia, altres de 12 hores i de nit. Cap a Hue en bus nit, vaig dormir algo! De Hoi An a Nha Trang era per la nit pero sentat i buaaaaa! A Hue vaig coincidir amb una japonesa que vaig coneixer a Sapa, vam viatjar uns dies plegats. Entre els llibres del Haruki Murakami que em passa el David i els viatgers del pais Nipo que vaig coneixent per aqui, doncs tenia ganes d'impregnar-me una mica mes de la seva cultura. Curios i peculiar... pero se m'han tret les ganes d'anar al Japo! Que raros son...

Semblava que la pluja ens perseguia! El primer dia feia bo pero la resta plovia tot el dia i era impossible fer res!!! A cada ciutat... aixi que poca cosa he fet pel centre de Vietnam. A Hue no es que hi hagues molt per veure, una fortalesa i algun mercat. Dormia en un dormitori amb 5 japonesos! I continuo tenint mala sort amb els bitxos! Un ratoli em va foradar la motxilla per arribar a les meves galetes! A Hoi An va ploure sense parar el segon i tercer dia, pel qual sol vaig disfrutar el primer. Un poblet bastant maco, agradable passejar-hi i disfrutar dels seus restaurants. Un altre poblet tipic on es ideal tenir una novieta! Hi han uns temples com els d'Ankor que volia veure pero vaig passar pel mal temps! A Nha Trang el mateix, el primer dia ja pensava en banyar-me a la seva platja pero va ploure de nou, aixi que em vaig quedar amb les ganes de tastar el mar de Vietnam. Es respirava un bon ambient per alli... em vaig acomiadar de la japonesa, que se'n anava a Saigon, i jo a Dalat. Alli vaig coincidir amb l'Alex! Fill d'uns amics dels meus pares i que pot ser no veia fara 10 o 15 anys! Cansat tb de la feina i la monotonia de la vida a Barcelona, porta viatjant 5 mesos per Asia, va comenssar per Australia i Nova Zelanda i com que les nostres rutes es creuaven, doncs varem passar uns dies plegats. Xulo trobar-lo i intercanviar opinions sobre els nostres viatges! A Dalat varem agafar un Easy Rider (Guia amb moto) que ens va dur pels voltants. Per veure unes cascades, plantacions de cafe i flors i una fabrica de seda. Curios que just m'acabava de llegir el llibre "Seda" i em va agradar veure el seu proces.

Citadel de Hue

L'entrada

Canals de la fortalesa

Un partidillo de futbol als voltants

La Satoko amb unes amigues que vam fer

Adeeeeeeeeeeuuu

Una altra porta de la fortalesa

Unes estudiants que em perseguien

Incens

Provant un postre tipic vietnamita

A la Universitat...

Cami de Hoi An

El poblet pescador de Hoi An

Els seus carrers

Mes...

Una avia i una neta

Un petit temple

Un altre

Tipiques les seves lampades i souvenirs

La pluja pel mercat

La platja de Nha Trang

Ultim dia amb la Satoko

Sense banyar-me altre cop!

Crazy House de Dalat

Jo fent tonteries

Per dins amb l'Alex i una austriaca

Voltants de Dalat

L'Alex amb la seva 'pedazo' camera

Easy Rider

Plantacions d'arros

Foto de la trobada

L'Alex i el 'Happy Budha'

T'encomanava la felicitat, je, je...

Noietes visitant el temple

A la cascada

Cucs de seda

Amb un de sol es feia un munt de fil de seda!

Com s'anava treient el fil...

Noietes ben joves treballant-hi

Tapizant...

Tornada a Dalat

3 comentaris:

Lo Cuc Roig ha dit...

Bones Jordi!

Suposo que saps a mitjes qui sóc, ja vaig rebre alguna imatge meva del teu viatge...

Fa poc que segueixo el teu viatge, però m'agrada!

La Crazy House fa bona pinta! jejeje

Sort amb el viatge.

Salut des de Lleida!

Anònim ha dit...

MONKI TARGETA GROGA!!!

EASY RIDER + BUS TIQUET OBERT!!!

A LA SEGÜENT ET COMPRO EL BITLLET DE TORNADA

XESCO

Anònim ha dit...

Ei Jordi el teu viatge es brutal, ja m'agradaria tenir el teu esperit. Però posa't les piles que ja quasi fa un any i encara que tu no notes el pas del temps la Remei i el Pepe si que ho noten i molt.
Un peto molt fort i salut.