diumenge, de febrer 10, 2008

Índia - Més CCDT

Al final les classes d'informatica res de res. No se que passava amb el 'Learning Centre' que no s'acabava mai. M'hagues fet il.lusio pero que hi farem. A la Sara, al veure'm ballar amb els nens i nenes per cap d'any, se li va ocorrer fer activitats amb els nens d'Umang. Son els grans d'Ankur, que dormen en un centre de nit i passen tot el dia alli els diumenges. La resta ho fan a Ankur amb les noies. Aixi que els diumenges passava el dia i em quedava a dormir a Umang. Aqui he passat els meus millors dies a la India i amb el CCDT.

El Suresh, el Ram, els 3 Babus, l'Anand, l'Anil, el Gaurav i el Chandralcant, el treballador social, m'han fet sentir de lo mes especial. Hem jugat a criquet, ballavem Bollywood, activitats amb dibuixos, vam anar al cine, per fi una peli de Bollywood! Tot i no entendre res em va agradar... feiem rotis i chapatis, bonissims! I l'altra cosa era el menjar i el dormir! Menjar, tot i no quedar-me amb gana mai, com a tot India, spicy! I dormir... sol recordo un dia haver dormit guai, els altres era impossible entre una cosa i altra. Pero m'encantava aixecar-me super cansat, esmorzar amb ells, anar caminant cap a Ankur... em cuidaven pq no m'atropellessin o em diguessin coses la gent, jo mentre, em meravellava veient el bullici dels seus carrers, la gent esmorzant, dutxant-se, vivint alla mateix... al carrer! Impactant, colpidor, i alhora admirable, els seus carrers estan plens de vida! Tambe de bruticia, je, je...

Inoblidable tambe el dia que varem anar a dinar amb la meva mare i la meva tieta, exultants. La majoria no tenen mare i el fet de que per primera vegada hi anessin unes mares d'un voluntari, doncs els hi va encantar. I si, al final la meva mare i la meva tieta Mercedes van venir a Bombai! La gent al.lucinava que les portes aqui, pero s'ho van passar d'allo mes be, visitant els projectes, coneixent els nenes i nenes, amb la Sara, va ser guai.

Els dimecres anava a Ashray, un altre centre, aquest al mateix barri de Bandra. Vaig intentar fer classes de Tai Txi, pero impossible, son un terremoto!! Que els hi preguntin a les mares... les noies grans son una monada (Aneesa, Parvin, Lalita, Anita, Afrin...) i sempre ens divertiem parlant dels actors de Bollywood. Despres 3 dies passava per l'oficina i els ajudava amb coses de disseny grafic. L'oficina era un caos de vegades, els treballadors, un per un, tot un personatge i sovint unes riatlles. Altres, et desesperaves intentant fer algo... pero en general estic molt content amb el CCDT, es una ONG petita pero amb molta empenta, la filosofia de l'organitzacio i de la Sara, m'han captivat. Aquesta dona es una meravella i les histories que m'han contat del CCDT, per escriure uns quants llibres. Quan torni a Barna, a veure si em faig amic del CCDT (www.amicsdelccdt.org) i tampoc estaria gens malament tornar a passar el Nadal per aqui.

El personal de l'oficina de Bandra

L'Aneesa pintant a la Kusum

La Deepali amb les seves amigues

La Parvin amb la quadrilla

Mes quadrilla d'Ashray

Fent chapatis

A veure si quan torni en se fer!

Amb tota l'equipacio

Per Ashray

El dia de la Marato

Amb la samarreta del CCDT

Feiem goig!

L'Aparna i el Suresh pintats

El primer de la cursa

Jo amb el Chandralcant

Al centre fent fotos

El carrer d'Umang

El dia del cine, Sunday

A la mesquita d'Aji Ali

Per casa dibuixant...

Jugant amb la Noukie

Amb les mares a Dharkhadi i Ketkipada

Els Slums de la zona

Carrers culpidors

Una nena entre ells

Un acte amb la gent del parc natural

Les mares per alli

Les cases de les tribus que viuen al parc

El CCDT els assessora amb els seus programes

Tot un contrast amb la vida al carrer

La dutxa de la tarda!

Dinant amb les mares i la Sara

Ballant amb els nens d'Umang

Dinant, es van portar molt be i s'ho
van menjar tot, les mares!

Regals i tot!

Un dibuix super xulo

Que monos!

I amb la curta + pijama

Amb la meva mare

Al festival Kala Ghoda, amb la Reshma i la Deepali

Ballant a l'escenari

Ara els grans

Les mares comprant a les dones d'Ashray

Toda la razon Alberto, Zipi Zape!

The 3 naughty girls (Ankur)

Ankur

Amb la Sara

Dones de Roshni

Aquesta foto no es meva, pero m'encanta!


Notes

Dilluns, 14 de gener de 2008
Umang

Ahir vaig passar la primera nit amb els nois d'Umang, per recordar! Vam riure intentant entendre de nou les regles del criquet, i fent fotos amb l'equipació. Com no, parlant de Bollywood i de les nostres actrius preferides. Varem fer el sopar tots junts, ja se fer Rotis i Chapatis (el pa típic d'India). Super monos van cuinar sense picant per mi, però es veu que sense picant vol dir posar sol dos xiles d'aquests, o sigui que picava un munt! Tot i així es podia menjar, no em vaig quedar amb gana. Abans d'anar a dormir, un passeig pel barri... em va captivar! Sol faltava la música de Cheb Mani a la peli Barrio, una passada veure en primer pla com vivien totes les famílies, ben be al costat de la presó de Bombai, i quasi entrant a casa seva, en algunes entrant-hi per la porta gran, ja que vivien al carrer. Em va deixar tocat... abans d'anar a dormir, el Chandracan (el treballador social) em va preguntar dos cops si estava segur de dormir amb ells, tant de bo li hagués fet cas. Em van posar al mig de tots ells, el ventilador a tope em queia a sobre, impossible dormir, el vaig apagar quan ja dormien... després em moria de calor, entre d'altres coses pq el Aram em possava el colze a la cara i el Hanan possava les seves cames a dins del meu sac de dormir! A les 4h pot ser m'adormia i a les 7h em llevaba l'últim amb una cara de dormit que encara riuen. El diumenge que ve un altre cop, a veure si podem anar al cine que ja tinc ganes de veure la meva primera pel•lícula de Bollywood.

Els nois d'Umang

3 comentaris:

David ha dit...

Aleluia!Per fi el blog es reactiva!! Ja era hora, quina buidor no poder llegir res nou! I el retorn, amb fotos de la Remei i la Mercedes fent l'indio, encara millor... La millor foto, però, la del nen dins de la galleda banyant-se. Es de National Geographic.

Anònim ha dit...

David tiene razón!!!! Ya era hora!!!!!!!!!!! Las mamis han vuelto encantadas!!!!!! Menuda experiencia!!!!!!Y las fotos,como siempre chulísimas!!!!!! Muchos besos, Giorgito!!!!

Anònim ha dit...

monkis!!!!
no m'estranya que estiguessis fins als ous dels INDIS!!!!!pesats es poc!!!!
ara a Bangkok segur que amb dos dies a tope!!!!
ho diu la veu de l'experiencia!!!!jo vaig acabar tip (serem educats..) dels indis...vol de Calcuta a Bangkok...i.........ooooooooooooooooooooooooooeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!

XESCO