diumenge, d’agost 19, 2007

Rússia - Primera etapa: Moscow

Gran ciutat i gran capital, aixo es respira i aquesta es la sensacio que m’ha donat. El metro es enorme i va perfecte, quin munt de parades i estacions, totes super maques, els edificis monumentals i els parcs gegantins! M’he allotjat a dues cases russes, una la de la Ekaterina i el seu home, que puc assegurar que ronca moltissim, sobretot pq dormia en una pedra de llit just al seu costat. Resulta que m’esperava la gran casa! Pq es una dona que ha viatjat molt (ha tingut la sort o diners per anar a l’Antartida) i tothom em deia que la zona era magnifica! I aixi es... pero la casa era compartida, algo desordenada i ells dos viuen en una habitacio d’uns 15 m2. Aixi que bueno... tot i aixo super amable, tenia claus per fer i desfer, em va contar les seves experiencies de viatge, jo les meves pq el seu proper viatge sera Ethiopia... va estar molt be! Em va ajudar a comprar el meu bitllet de tren cap a Irkutsk (Transsiberia), que diuen que es molt dificil comprarlo un tot sol sense parlar rus! Pero amb el paperet seu i la meva habilitat per trobar la estacio de tren, bingo!

Precisament dema marxo cap a Irkutsk, m’esperen 4 dies de viatge en un tren, pot ser apassionant, diferent i enriquidor, pero tb sera avorrit i pesat. M’e comprat alguns queviures per si de cas... tot i aixo i la majoria dels russos que no entenen com em pot agradar passarme 4 dies en un tren, doncs en tinc moltes ganes. Sera dur pero se el que representa, per mi i pels viatgers i aquest pais tan gran. A veure...

L’altra casa on he estat es casa de la Vera! Xulissima i amb totes les comoditats, per aixo estic ara aqui escrivint les meves aventures per Moscu. Hem sopat plegats a les nits, m’ha acompanyat a veure alguns parcs, el Kremlin i fins i tot ara m’ha deleitat amb unes canssons russes xulissimes!!!! Sabia tocar la guitarra, no com altres... ha estat un moment fantastic per la nostra despedida. Dema pel mati marxem plegats, ella a la feina i jo cap al Baikal!

Aquests pocs dies doncs he vist el Kremlin, que es molt xulo tot i que ple de turistes! La catedral de Basil (Basil’s Cathedral) o com es digui es preciosa, com una caseta de nines! El metro a part d’anar perfecte te unes estacions molt maques, els parcs son super grans... la Vera em va dur al de Victoria, molt xulo! Avui he repetit el Kremlin pq m’he trobat amb el Juanjo (company de la feina), que venia i m’ha explicat el seu viatge per la Xina... ah i se’m oblidava! Entre monuments i palaus el que si que esta ple aixo es de russes!!!! El Toni i el Dani tenien rao, estan bonissimes!!

Res, que els meus primers 4 dies pel mon han estat mes que be!!! Facils ja me’ls esperava, ja que amb els contactes que tenia un ja pot! Els propers 4 ja sera una altra cosa! M’espera el Transsiberia!

Victoria's Parc, un parc molt xulo ple de monuments
i arbres i camp per correr, dedicat a les guerres
i potencia militar del pais.

Les estacions de Metro de Moscow,
algunes son aixi de xules altres no tant,
pero totes plenes de marmol i decoratives.

Entrant cap al Kremlin...

La plassa Roja

I la Basil's cathedral

8 comentaris:

Anònim ha dit...

ES una pena que escribas en catalán...así limitas muchisisisisimo las lecturas de tu blog

Anònim ha dit...

Anims Jordi!! Després de 4 dies arribaràs fet un 4.
Perquè has tancat la enquesta de destins a afegir?
No es que jo sigui la persona més indicada per afegir res però l'enquesta et podria suggerir algún canvi..
Julio : gracies , jo sé que tu m'entens.....

Anònim ha dit...

Hola Jordi! Doncs veig que comences el viatge molt animat. A veure si al final t'hi estàs dos anys.... Doncs mira, les besonenses tot just ahir vam arribar de l'Índia: INCREIBLE!!! No t'ho perdis. Costa adaptar-se perquè és guarro que t'hi cagues (literalment lu de cagar-se!!!!), però s'HA DE VIURE. Sobretot no et perdis el Taj Mahal i sobretooot VARANASI (Benarés), i molts altres racons que et sorprendran. Bé, qualsevol cosa ens preguntes, ja saps. Ah, i a més super ultra barato!! Passa-ho molt bé, aprofita, disfruta... Una abrassada.. Marta

Anònim ha dit...

Giorgio!!!! Qué fotos más chulas!!!!!!!!!!!!! Aqui muriendo de envidia...qué tal tu experiencia en tren?!?!?!?!?! A ver si legas pronto y nos cuentas!!!!! Muchos besos!!!

Paula Puentes ha dit...

Hola Jordi!! qué maravilla tus primeras impresiones del viaje, Rusia se ve espectacular!! se ve que estás animado y pasándola muy bien, me alegro mucho!

Sigue disfrutando de tu viaje, disfrutando al máximo!!

David ha dit...

Que fem els demès? El teu viatge de moment sona a música celestial! I no ho dic només per les russes... les fotos et fan ganes de sortir corrents de Lleida cap a Moscú... I les experiències (excepte lo de dormir amb una parella que ronca), fan (més) difícil anar a treballar...

I ara comença el viatge de debó!! Transiberià i Baikal!

Enveja, molta enveja...

Anònim ha dit...

Jordi quina enveija!!!!!!sembla que estic fen el viatje amb tu aixi que no t´oblidis de que aqui estem esperan dia a dia les teves noticies,les fotos chulísimes DISFRUTA!!!!!!!!!!!!!!petons Mercedes

Joan Gil ha dit...

Hola Jordi!
ja fa dies que vaig seguint la web. Em vaig enganxar amb la firma del mails de Wazemank.
Ara que ja ha começat l'aventura, aniré seguint els teus pasos i el donaré ánims.
La pasta la tindrás que buscar tu.
Disfruta i vigila amb el vodka, que 4 dies en un tren han tornar boig a qualsevol...