divendres, de novembre 09, 2007

Nepal - Kathmandu

Vaig arribar a Kathmandu amb el Yuji, i a l'entrar al barri de Thamel (zona turistica i on hi han tots els hotels) vam poder comprovar el bullici de gent i el ritme trepidant dels seus carrers, aixo si que es un caos! Has de vigilar pq no t'atropelli una moto, un rickshaw, cotxes, furgonetes... pq despres estan els "cassa turistes", per vendre't souvenirs, trekkings, etc... realment necessites uns dies per acostumar-t'hi. El Xesco va arribar un dia abans del previst, va ser xulo trobar-se a l'hotel on haviem quedat, curios veure una cara coneguda despres de quasi 3 mesos viatjant i engrescat per descobrir aquest petit pero alt pais amb ell. Com era d'esperar, ja ens han comenssat a passar coses! A l'aeroport li van perdre la motxilla, va tardar 4 dies en recuperar-la. Amb tants viatges a l'aeroport, alli va perdre el mobil!!!! (Potser millor, menys gasto). A veure que ens passa ara cami dels Annapurnes, je, je...

Aquesta ciutat molt xula no es que sigui, te alguns temples budistes i hindus (Swayanbhunath, Bodhnath, Pashupatinath) i una plassa Durbar (vol dir reial) que actua com eix comercial i social de la ciutat. Impressionant el bullici de gent a la plassa i voltants, un dia ens vam trobar en un autentic ambus de gent, no podies moure't en cap direccio! Molt mes xulo es visitar-la de nit, quasi tancant totes les paradetes i on tens la sensacio que arribes a una ciutat d'un altre temps. No es una plassa qualsevol, ja que esta rodejada de temples i edificis ben xulos.

Aquests dies vam coincidir amb el festival Tihar, el segon mes gran de Nepal, hindu. No ens ha quedat clar si esta relacionat amb l'any nou, pero els carrers estan animats, les botigues i cases decorades, els nens i nenes recorren els comerssos cantant i esperant algun regalet, al Xesco i a mi ens va convidar a casa una noia que vam coneixer al bus i va ser interessant veure els seus rituals i tradicions. Tot i estar massa dies (a l'espera del visat d'India), m'enduc una bona impressio de Kathmandu.

Un japones al carrers de Thamel

Swayanbhunath

Noia i fill hindus al temple

Un monge budista amb barretina?

Tambe anomenat Monkey Temple, pels monos del voltant

Nens i nenes a l'escola

La primera foto amb el Xesco

Nenes a Bodhnath

Monjos als voltants del temple

Temple de Bodhnath

Kathmandu des de dalt

El Xesco contemplant la gent a la plassa Durbar

Dones venent flors

Plassa Durbar

Mes carrers de la plassa

Titelles

El Xesco va tastar un barber nepali!

Arribar i comenssar a passar coses!

La motxilla, per fi!!!

La terra dels Sherpas!

Ambus de gent, una passada!

Pintures florals al carrer, Tihar

Les botigues decorades

Al centre de Thamel

Una altra botiga

Ball al nostre Hotel

El Xesco enmig de la festa

A casa la Kusum

Ofrenes, sol pels homes!

Les dones posaven el Tika als homes

Entranyable

Ens hem fet hindus!!!!

Els nois responien amb un altre tipus de Tika a les noies

Al posar-te el Tika, passava a ser la teva germana tambe!

La Kusum i la seva germana