diumenge, de març 29, 2009

Brasil - Belém i Sao Luis

Dues ciutats ben maques, amb edificis colonials i racons per fer-hi mil fotos. Llàstima que a totes dues em vaig avorrir com una ostra! Belém tenia un mercat d'allò ben interessant, no tan xulo com la Boqueria però on s'hi respirava un aire molt local i particular. Els venedors petant la xerrada, la gent fent els seus pratos feitos de peix, va ser un plaer simplement passejar-hi... al port també un ambient molt de mar i després hi havia la plaça de la República amb el Teatre de la Pau, cap encant comparat amb el de Manaus. Per contra, tenia la Basílica de NS de Nazaré, amb la seva plaçeta que si era molt xula i era una zona tranquila per prendre un suco, aquí vaig poder provar l'açaí, una fruita molt típica i característica de Brasil. No em va agradar molt, però amb banana i granola (cereal), es deliciós i un esmorçar de primera! El problema de Belém es que plovía cada dia, l'època d'hivern fa que plogui al migdia, tarda i nit... plou i para, però no et deixa fer res, així que vaig fer via cap a Sao Luis, les primeres platges del nordest.

A les platges no hi vaig anar, però el poble ben maco, colonitzat pels holandesos, francesos i portuguesos. Típic colonial, amb carrers i colors ben xulos... en teoria amb molta activitat per la nit, un mariner mercantil de Bilbao que viva a Fortaleza em va dir que millor que Eivissa!!! Jeje... estava ajuntat amb una prostituta i una mica "pa allà"... vaig fer alguna cervesa amb ell i poca cosa més, ja que vida nocturna en temporada baixa res de res. Passejar per la plaça del teatre, barrejant-te amb turistes i locals, tampoc si estava malament.

El meu barri, amb l'esglèsia de Santa Ana

Mercat Ver-o-Peso

Menjat peix!!!

Venedors passant les hores

Camarao!!!

El port

Pescadors fent migdiada

Plaça de D. Pedro II

Forte do Presépio

Catedral da Se


Teatro da Paz

Prato feito del dia

Basílica de N.S. de Nazaré

Vitamina de Banana amb
xocolata i granola, nyami!

Carrers de Sao Luis

Més...

Cada racó era una foto...

Una casa deixada i ben maca!

Més carrers...

Tot formava el centre històric

També amb el seu mercat

Més camarao!!!

Fonte do Ribeirao

Plaça Benedito Leite

Vista des de la Pousada

El carrer de la mateixa

Al vespre

Era setmana cultural

Actuacions de teatre

I maques postes de sol

Sao Luis

dimarts, de març 24, 2009

Brasil - Amazones

Encara no se com vaig fer cap a Manaus de Veneçuela, una carretera ben primeta i destartalada travessa la densa selva de l'Amazones, la part de Roraima, un miracle que hagin pogut foradar-lo per passar cotxes i autobusos. Jo ho vaig fer en 2 dies, primer Boa Vista i després Manaus. La ciutat em va agradar molt, primer per ser el primer contacte amb la gent brasilera, em cauen molt bé, tot i que em costa entendre'ls més del que em pensava, "tudo bem"? Després la ciutat en si, tot i no ser res especial, te cert encant, el port amb molt moviment, molt de comerç i gent pels carrers, i una plaça a la vora del Teatre Amazones, que es un plaer pasar-hi totes les tardes. M'ho vaig prendre amb calma, primer la Champions (ja estem a quarts), rentar roba, actualitzar el Bloc, informar-me dels tours a la selva... la principal atracció de Manaus. La veritat es que en tenia moltes ganes, però no se... les ofertes a part de cares no m'han fet gens el pes, els viatges guapos requereixen una setmana o més, i al pagar per dia (50$ per dia), son impossibles pel meu pressupost. Els tours de 3 dies em van semblar poca cosa i sense voler vaig perdre l'interès. Brasil serà molt car en quant a transport i he d'estalviar, si de cas millor veure més coses sense necessitat econòmica extra i avançar per aquest gran país.

Teatre Amazonas

La plaça amb l'esglèsia São Sebastião

Estudiants

Bar Armando

Militars fent gimnàsia

Una parelleta brasilera

Skina dos sucos

Un munt de sabors!

De tant en tant, una plujeta!

Mercat de bon matí

Partideta de dames

El port de Manaus

Carrers pels voltants

Dins de l'esglèsia

El teatre al vespre


Així que em deixo de piranyes, cocodrils i dormir a la selva per creuar l'Amazones de Manaus a la seva desembocadura, un total de 93h en vaixell!! Ho vaig fer en dues estapes, primer 35h de Manaus a Santarem, 2 dies i 1 nit al vaixell, que van ser 2 pq a l'arribar tard em vaig quedar a dormir al port. T'has de comprar una hamaca i baralla-te amb la gent per aconseguir lloc al vaixell, sort de trobar-n'hi al pis del mig, a baix hi ha la sala de màquines i a dalt sembla una discoteca! La veritat es que el primer viatge em va agradar molt, gens llarg i molt còmode, el vaixell estava molt organitzat i el menjar molt bó. Ja començo a saber dormir en hamaca, questió d'acostumar-se... el paissatge xulíssim, molt relaxat veure passar la selva als dos costats, el ventall de colors amb el sol i l'aigua es espectacular, a prop de Manaus hi ha un dels molts "Encontros das aguas" de l'Amazones, aquest es entre el riu Negre i el riu Solimões, tots dos afluents del gran riu. Increíble veure com les aigues no es mesclen durant Kilometres... i la gent al vaixell es com una família, esmorzem, dinem i sopem tots junts, la veritat es que va ser tot un plaer.

L'antic port de Manaus

Pujant al vaixell

Per sort vaig trobar lloc!

Adéu Manaus...

Un despistat que l'acompanyen

De ruta amb altres vaixells

Aduana portuària

Jo a l'hamaca

Encontro das aguas

Es veia ben clar la diferència de color

Cada cop més a prop

Km i Km separades

Ja m'esclant-se

Molt xulo...

A dalt amb la bandera del barco

Paissatge

Ja cap al vespre

Posta de sol

De nit mirant al front

Paissatge de bon matí

Les meves veines

Parant en poblets

La Victòria i jo a l'hamaca

Un altre vaixell ple d'hamaques

Més paissatge

La Victòria portant el vaixell!!

Brasilers petant la xerrada

Era un plaer simplement mirar...

Al port vaig ser l'últim en llevar-me, jeje...


Santarem ja no em va agradar tant, resulta que està envoltat de platges paradisíaques, el famós Alter do Chao del riu Tapajós, amb una floresta molt important. Però al ser hivern l'aigua del riu està molt alta i les platges havien desaparegut, de xulo res tot i que estava tranquilet... psa, normal.. després altre cop al vaixell, en teoria 44h de Santarem a Belém, la capital de l'estat de Pará. Però que vaaaaaaa... han estat 58h!!!!! 2 dies i 3 nits, que aquest cop si que se m'han fet pesades... sobretot pq tardaven molt carregant i descarregant, durant el dia i també de matinada! Contemplant el paissatge se't passaven tots els mals, a pesar d'unes quantes tempestes també, que feien del vaixell un ball d'hamaques!

Port de Santarem

La ciutat

La gent a l'esglèsia

L'altre Encontro das aguas amb el i riu Tapajós

Alter do Chao

L'aigua ben alta

Les casetes totes cobertes

I les barquetes aturades

Així és a l'estiu... (foto d'Internet)

Hores i hores abans de partir

Ja en marxa

Casetes inundades

Vista des del WC!

Parant de nou per descarregar

Una de les moltes tempestes

Un petroler de camí

Una estona amb sol

La selva ben a prop

I amb molts afluents

El paissatge era lo millor

Més poblets pel camí

La gent s'apropava a veure si queia algo...

Mares amb les seves filles

Remolcant fins a un porc senglar!

Casetes ben simples

I fàbriques de fusta...

Remolcant-la...

Més Amazones

La japonesa i jo, els únics estrangers

Partida de dominó

Més pluja

La Kaio a l'hamaca

I d'altres dormint...


L'experiència s'ha de dir que es molt maca, dura i lenta, una mica monòtona, ja que es mirar paissatge, menjar i dormir en hamaca, jeje... però resulta molt enriquidor, diferent veure com viatgen els brasilers pel seu riu, com viu la gent local a la vora d'aquest riu, sentir-se al mig d'aqueata selva tant desna i enorme, contemplar els seus racons i vegetació, veure transcorre el temps i les seves aigues de diferents colors... a mi m'ha agradat, una experiència molt recomanable.

Els colors i el paissatge...

lo millor del viatge

Vespre a l'Amazones


Notes

Dijous, 12 de març de 2009
Skina dos Sucos, Manaus

Amb lo gandul que sóc, els sucs de fruita a Brasil em van perfecte! Ara si que menjo fruita, jeje... cada dia en provo un de diferent, les fruites no se ni quines son però tots estan boníssims, algunes super estranyes, altres més conegudes, aquí els hi diuen sucos, també vitaminas amb sucre o llet, nyami!

La vitamina de banana és el meu favorit


Dimecres, 18 de març de 2009
Navio Luiz Alfonso, de Manaus a Santarem

Porto no se quantes hores en un vaixell, veient com transcorre el temps i l'aigua a través d'aquesta vegetació ben densa, realment tens la sensació de creuar terres ben inhòspites i salvatges, fins i tot faria por tirar-se a l'aigua a fer-se un banyet, no se si en aquesta zona hi han pitanyes?? Des de l'hamaca tot es veu de froma relaxada... amb música, com si estiguessis veient una pel.lícula, així com el Transsiberià (4 dies en un tren) no se'm va fer llarg, aquí tampoc, la sang de viatger et diu que aquest tipus d'experiències son el teu hàbitat.

Al pis de dalt


Dissabte, 21 de març de 2009
Navio Rodríguez Alves, de Santarem a Belém

Porto 6 hores aquí i encara no hem sortit, estan descarregant el vaixell i encara queda crec... això vol dir que arribarem ben tard a Belém, en teoria d'aquí a 2 dies, però estava previst arribar de dia i ja diuen que serà a mitjanit... a l'altre vaixell també va passar, i guai pq et pots quedar a dormir al vaixell, t'estalvies una nit tonta d'hotel i dorms a la mateixa hamaca però al port... l'únic es que el viatge es fa ben llarg, així si que es pesat, un cop en marxa la brisa ho cura tot, i el paissatge t'apoltrona a quedar-te al vaixell...

Càrrega i més descàrrega

Ara ja veig Santarem passar, el vaixell ha arrancat i sembla que te pressa, veig la Catedral, on a prop estava el meu hotel, vaig dormir millor les 2 nits en hamaca que allà amb el munt de mosquits! A veure aquestes 3 nits que m'esperen... segona etapa pel riu Amazones, aviat a Belém, una de les seves desembocadures.

Santarem de nit