dissabte, de setembre 29, 2007

Xina - La Gran Muralla

La tipica excurcio a la Gran Muralla. Ens va agradar moltissim... varem escollir La Gran Muralla de Mutianyu pq a la guia deia que no era de les mes visitades i ho varem encertar! Molt pocs turistes. Eren 6 Km de muralla, els quals varem recorrer de punta a punta, amb la consequent pujada primer. Feia un dia precios, menys mal pq el dia abans havia fet molt mal temps. I tot que varem suar mes, l'exercici va valdre la pena.

I si, pot ser no es veu desde la lluna... pero es inmensa la Gran Muralla!


Foto de rigor


La Muralla entre arbres

Quin fart depujar i baixar escales!

Amb el Rudy a dalt d'una de les torres, n'hi havien 20!

Mes pujada...

La vista, molt maca

L'ultima pujada...

Ja falt poc...

Des de dalt

L'ultima foto i cap a casa


Notes

Dilluns, 24 d'octubre de 2007
ChangGong Youth Hostel

El Rudy se'n va anar fara uns dies a Corea del sud i a Japo. Dema el Miguel se'n va cap al Tibet... he passat grans moments amb aquests dos pajarracos! Pero ha arribat l'hora de separar-se... en part ja en tenia ganes! Eren massa fiesteros y no parava! Ara tindre tot el temps del mon per retrobar-me amb el millor amic, el Jordi! Avui mateix he anat al zoo a investigar a veure si puc trobar algun centre per fer de voluntari, he enviat alguns mails i tot i que estara dificil, almenys ho intentarem. He comenssat a dissenyar-me la meva ruta per Xina, en teoria primer Datong, Xi'an i despres Chengdu en busca de l'os Panda! Despres Dali, Lijiang, Yangshuo i el Tibet! Al novembre em toca Nepal amb el Xesco!!! I ja tindre companyia, per tant en ve molt de gust retrobar-me amb l'esperit d'aquest viatge, el Jordi tot sol davant del mon.

El tresor de Xina

dijous, de setembre 27, 2007

Xina - Beijing

Es enoooooorme!!! Grandiosa! No pararies mai de caminar... m'hi estat ben be dues setmanes i la veritat es que m'hi quedaria tot un mes, o a viure! Es menja super be, tot i que has de vigilar amb el menjar spicy! Nosaltres ja rapid varem aprendre a dir "bu la" (que no sigui picant). Si que es veritat que quasi molt poca gent parla angles, i es dificil entendres, pero gens de caos! El metro es per a nens petits (tb es veritat que sol te 3 linies), els autousos super ben organitzats, amb el menjar t'aclares com sigui, i si ho encertes es bonissim! Les xines una monada!!!!! Es pot sortir cada dia de festa, a la zona dels occidentals o un dia nosaltres ens varem atrevir amb una disco sol de xinos, hi varem anar amb una noia xina de l'hostal i erem els dos unics guiris! Ens miravem com a monos de fira!!!! Va estar xulo...

Despres de temples i palaus te'n canses i tot! El temple dels Lames, el Palau d'estiu, la Pagoda blanca, la ciutat prohibida, el temple del cel, unes muralles de la dinastia Ming... la plassa Tiananmen em va dessebre, pq es molt gran pero esta tancada, sol deixen accedir a una part, i amb els monuments varis, doncs tampoc impressiona tant. A part fan pagar per tot, no pots entrar a cap parc per descansar sense pagar ni un Yuan! Molt xulo el de Beihai i molt animada per la nit la zona dels llacs de Houhai i Quianhai.

El que mes m'ha agradat son els Hutongs (tipics carrers xinesos), veure com preparen el menjar, com el cuinen... pots arribar a veure cucs vius i en els restaurants fins i tot gos! Regatejar amb els venedors, passejar-te'ls amb bicicleta! Beijing es super pla i son mes amples els carrers bici que els de cotxe! Una meravella agafar una bici i passar el dia veient la ciutat! El dia de l'anella olimpica (Beijing 2008) fins i tot ens varem colar en un estadi olimpic!!! Varem fer curses amb bici i tot!!! Tot es molt barat, m'he comprat unes bambes per 80 Yuans (8 euros, ja veurem quan aguantaran), dormiem per 45 Yuans (4.5 euros) i menjar, per 20 Yuans (2 euros), pots passar tranquilament.

3 nits vaig dormir a casa d'una francessa (l'Agnes), que es troba treballant com a professora d'angles i frances. Vaig quedar amb algunes xines d'Hospitality pq m'ajudessin amb la meva ruta i amb el Rudy i en Miguel em sortit fins i tot massa! Un dia despres de la juerga varem passar per un Sports Bar que no tanca per les nits, i vaig veure el Barcelona-Lyon! Ara sense ells he pogut fer mes bondat, dos dies m'he aixecat a les 6h per anar a fer Tai Txi! Alguns comencen a les 5h!!!! Em vaig posar a fer-ho amb ells i un profe em va preguntar si havia estudiat abans, aixo vol dir que la Maica algo m'haura ensenyat! Je, je... la forma no la coneixia pero va estar guay!

Aixi que molt xulo... Xina comenssa molt be! Una ciutat gran pero accessible i facil. Amb gent molt agradable, molta vitalitat i ritme frenetic, i moltes coses per gaudir i veure.


El Hutong d'un dels nostres Hostels

El primer Hostel

Una nena de l'hostal, al final va atrapar el gatet

Beihai Park

Mes Beihai Park

La Pagoda blanca

Un dels mils de McDonlads!

Beijing 2008

Falten 326 dies!

Amb bicicleta per Beijing

Ens varem colar en un estadi olimpic!

I vam fer el ruc com sempre...

L'estadi olimpic, encara per acabar

Mes temples

I parcs...

El metro de Beijing, bastant lent

Llac Houhai

A la vora del llac... temples

i musica...

Els tipics Rickshaws de Xina

Unes xines despres de l'escola

Fent amics pel carrer

L'entrada a Tiananmen Square

La plassa Tiananmen

I la porta celestial al fons

La porta cap a la ciutat prohibida

Mao Zedong

I jo amb ell

El passeig de Gracia de Beijing

Uns llagostins al vapor

Un dels molts mercats de la ciutat

Una noia embolicant

Una partida d'escacs o dames a la xinesa

Mes Hutongs amb bici

Un dia de festa al bar de la Magpie

Ballar amb xines era facil, una altra cosa no tant...

Veus com si que megen gos!!!!

Els segurates de la disco xinesa

El dia de la ciutat prohibida

Un cole per Tiananmen

L'Opera House de Beijing

Les noies de l'hostal

Vaig anar al zoo a informar-me sobre l'os Panda

El dia al Ritan Park amb la Zhou Yamang

Tai Txi al Ritan park, a les 6h del mati!

La Feng Yu i la Cang Yi, em van convidar a sopar

La despedida amb el Miguel